Αρχική σελίδα » Σχόλια Φοιτητών

Ως απόφοιτος του προγράμματος “Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία” της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον Καθηγητή κ. Τεντολούρη και τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά και διδακτικά μέλη της κλινικής για την παρακολούθηση αυτού του πολύπλευρου, εντατικού και από επιστημονική σκοπιά εξαντλητικού προγράμματος. Η προσέγγιση της ιατρικής γνώσης πάνω στο αντικείμενο ήταν κριτική και πολύπλευρη και οι διαλέξεις έγιναν από τους πιο γνωστούς και κατάλληλους επιστήμονες στην Ελλάδα, καθώς και από μερικούς εξαίρετους επιστήμονες του εξωτερικού. Η κατανομή των μαθημάτων ήταν πολύ βοηθητική ώστε να κατασκευαστεί σταδιακά ένα οικοδόμημα γνώσης με σταθερά θεμέλια, από την παθοφυσιολογία έως και την αντιμετώπιση των επιπλοκών της νόσου. Τέλος, η κλινική μερίμνησε για την απρόσκοπτη περαίωση των εκπαιδευτικών, θεωρητικών και πρακτικών, διαδικασιών. Συνολικά το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με βοήθησε προσωπικά να εκπαιδευτώ εκτενώς πάνω στο Σακχαρώδη Διαβήτη και την Παχυσαρκία με αποτέλεσμα να επεκτείνω την κλινική πρακτική το ιατρείου μου σε αυτές τις νόσους. Ως εκ τούτου το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο αυτό.

 Με εκτίμηση,

 Δρ. Βασίλειος Μπαμπαλής, MD, MSc, PhD – Απόφοιτος 2018

 

Νιώθω ειλικρινά πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σ'  αυτό το μεταπτυχιακό  πρόγραμμα σπουδών. 
Οι γνώσεις που απέκτησα αποτελούν το σπουδαιότερο εργαλείο στην καθημερινή πρακτική μου άσκηση στο ιατρείο. 
Οι γραπτές παραδόσεις των διδασκόντων, καθώς και οι σημειώσεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, είναι περιεκτικότατες και ανά πάσα στιγμή μπορώ να τις αναζητήσω. Επιπλέον περιλαμβάνουν ο,τι νεότερο υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο (μελέτες, νεότερες θεραπείες).
Είναι πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι διδάσκοντες απ' όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, μοιράστηκαν μαζί μας την πολύχρονη εμπειρία τους (γιατί σίγουρα πάντα καλή είναι η θεωρία των συγγραμμάτων, αλλά στην καθ' ημέρα πράξη έχουμε ανάγκη περισσότερο την      εμπειρία        των     πιο     εξειδικευμένων         ιατρών).
Με το πρόγραμμα αυτό κατανόησα εις βάθος την έννοια της εξατομικευμένης αγωγής, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό να έχω στο μυαλό μου το προφίλ ασθενούς που είναι κατάλληλο για κάθε θεραπευτική αγωγή, και αυτό μου έγινε απόλυτα σαφές.
Τα μαθήματα και οι γνώσεις που έλαβα, αφορούν όλο το εύρος των πιο συχνών παθήσεων που παρακολουθούνται σ' ένα παθολογικό ιατρείο (ΣΔ, ΑΥ, δυσλιπιδαιμία).
Δεν πρέπει επίσης να παραλείψω, ότι λάβαμε πολύτιμες  γνώσεις σχετικές με τη διεξαγωγή ερευνητικής δραστηριότητας καθώς και με  τον τρόπο συγγραφής της με εξειδικευμένα σύγχρονα      προγράμματα          του     υπολογιστή.
Ποτέ η γνώση δεν τελειώνει και πάντα θα μαθαίνουμε νέα δεδομένα, παρ'όλα αυτά όμως νιώθω πραγματικά αρκετά επαρκής να διαχειριστώ ένα διαβητικό ασθενή, να εντοπίσω πιθανές επιπλοκές του και να τις αντιμετωπίσω μέχρι ενός σημείου, πάντοτε έχοντας υπόψιν μου ότι ίσως χρειαστεί και η παραπομπή του σε συνάδελφο με μεγαλύτερη εμπειρία      ή        και      σε       άλλη   ειδικότητα. 
Επίσης, χρήζει ιδιαίτερης μνείας το γεγονός ότι μπορούμε ανά πάσα στιγμή να συμβουλευτούμε τους διδάσκοντές μας, καθότι αναπτύχθηκαν επαγγελματικές και συνάμα ανθρώπινες σχέσεις. Τέτοιου είδους σχέσεις αναπτύχθηκαν και με τους υπόλοιπους συμφοιτητές-συναδέλφους, των οποίων το επίπεδο είναι πραγματικά πολύ υψηλό, γεγονός που έκανε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ακόμα πιο ενδιαφέρον και απαιτητικό.
Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην γραμματέα του μεταπτυχιακού προγράμματος που ανταποκρινόταν άμεσα στα ζητήματά μας, ήταν πάντα διαθέσιμη, εξυπηρετική και με       περίσσεια      ευγένειας.
Σας    ευχαριστώ     όλους  θερμά!

Με      πολλή εκτίμηση,

Κλειώ Αθανασούλια – Απόφοιτη 2018

 

Ονομάζομαι Γλυκερία Νέζη, είμαι Παθολόγος και πρόσφατα αποφοίτησα από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΜΣ «Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία» στο  ΕΚΠΑ με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Νικόλαο Τεντολούρη. Τα τελευταία χρόνια διατηρώ Παθολογικό ιατρείο στην περιοχή της Χαλκίδας και το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό το επέλεξα για να αποκτήσω θεωρητικές γνώσεις και πρακτική εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο του σακχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας. Τα θεωρητικά μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών σε συνδυασμό και με την πρακτική άσκηση, με οδήγησαν στην εμβάθυνση καθώς και στην διεξοδικότερη διεύρυνση του αντίστοιχου επιστημονικού πεδίου με το οποίο ασχολείται το εν λόγω μεταπτυχιακό. Αυτοί οι παράγοντες με βοήθησαν στην απόκτηση κατάλληλης κλινικής εμπειρίας για τη διαχείριση και τη διεκπεραίωση των διαβητικών μου ασθενών. Για τους λόγους τους οποίους προανέφερα συνιστώ την επιλογή του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών  «Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία», διότι στοχεύει στην απόκτηση εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας στους υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα το επιλέξουν, πάνω στο γνωστικό αντικείμενο στο οποίο αναφέρεται.
Τελειώνοντας θα ήθελα πρωτίστως να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο καθηγητή του ΠΜΣ κ. Νικόλαο Τεντολούρη αλλά και  το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό για τα εφόδια, τις γνώσεις και τις εμπειρίες που μας μετέδωσαν σε όλη τη διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.

 Γλυκερία Νέζη-Απόφοιτη 2018

 

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό αποτελεί μια ευκαιρία κατανόησης ,εμβάθυνσης  και αντιμετώπισης του διαβήτη όλων των τύπων. Είναι υψηλής ποιότητας και καλύπτει εξαιρετικά όλο το κομμάτι που πρέπει να ξέρει ένας γιατρός που ασχολείται με την αντιμετώπιση του διαβήτη και της παχυσαρκίας. Προσωπικά έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα και την πολυσυλλεκτικότητα των εξαιρετικών δασκάλων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων κάτι που αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα των μαθημάτων. Οι συχνές εξετάσεις δεν αφήνουν περιθώριο σε κάποιον φοιτητή του μεταπτυχιακού να μη μελετά την ύλη.

Ως ειδικός παθολόγος με ιδιωτικό ιατρείο στη Χαλκίδα πλέον, έχω τη δυνατότητα και την αυτοπεποίθηση κατά κύριο λόγο να αντιμετωπίζω και να εμβαθύνω στην αντιμετώπιση των διαβητικών ασθενών ολιστικά, αντιμετωπίζοντας όλους τους παράγοντες κινδύνου που πρέπει να αντιμετωπίζονται παράλληλα με το διαβήτη . Αυτό συμβαίνει χάρη σε αυτό το μεταπτυχιακό που μου επέτρεψε να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο κομμάτι της παθολογίας που με ενδιέφερε πάντα. Ο συντονιστής καθηγητής κύριος Τεντολούρης έχει οργανώσει άψογα το πρόγραμμα μαθημάτων και η γραμματέας κυρία Μαχειμάρη λύνει όλα τα διαδικαστικά προβλήματα με πολλή δουλειά.

Δημήτριος Ρόθος – Απόφοιτος 2019

 

Ονομάζομαι Κοραλία Χατζησάββα και είμαι διαιτολόγος και διατροφολόγος. Πρόσφατα αποφοίτησα από το ΠΜΣ «Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία» στο ΕΚΠΑ, κάτι το οποίο με οδήγησε στο να  καταλάβω ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα πίσω από τις ατέρμονες γνώσεις που σου προσφέρει γύρω από την επιστήμη  υγείας, σου δίνει την ώθηση  να ανοίξεις καινούργιους ορίζοντες. Νιώθω πολύ τυχερή  που έχω παρακολουθήσει αυτό το μεταπτυχιακό καθώς είμαι πλέον ικανή να συμμετέχω στη διαδικασία διατροφικής φροντίδας και υποστήριξης σε ατομικό επίπεδο, με προορισμό να καλύψω τις ανάγκες ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και Παχυσαρκία. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυλώνες οι οποίοι στηρίζουν το βιογραφικό μου έχουν ισχυροποιηθεί και αυτό ήρθε εις πέρας  με την συνεχή στήριξη που είχα από κάθε καθηγητή που απαρτίζει το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα σπουδών.

Κοραλία Χατζησάββα- Απόφοιτη 2021

 

Η σοφία, η έμπνευση και η έξοχη οργανωτική προσπάθεια του Καθηγητή, Κυρίου Τεντολούρη και της συντονιστικής του επιτροπής, έχουν οδηγήσει επί  σειρά ετών, στην πραγματοποίηση του ΠΜΣ’’ ΣΔ και Παχυσαρκία’’, στο οποίο είχα την τιμή και την τύχη να παρακολουθήσω, κατά την διετία 2019-2021. Αυτή η άρτια προσεγμένη επιστημονικώς, εκπαιδευτική προσπάθεια, στην οποία συμμετέχουν επιλεγμένοι και πλήρως ενημερωμένοι στο  αντικείμενό τους, ομιλητές, εγγυάται σε όλους τους συμμετέχοντες, όλες τις νεότερες εξελίξεις και γνώσεις στα επιστημονικά πεδία του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Παχυσαρκίας. Σε προσωπικό επίπεδο, η παρακολούθηση ανελλιπώς του προγράμματος- παρά την χιλιομετρική απόσταση και το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID 19- με βοήθησε στην κλινική πράξη και συγκεκριμένα, στην πιο εμπεριστατωμένη και ολιστική προσέγγιση του ασθενούς που πάσχει από ΣΔ και Παχυσαρκία , καθώς και στην επαγρύπνηση προς αποφυγή των επιπλοκών τους. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη στους εμπνευστές και οργανωτές του προγράμματος και εύχομαι να συνεχίσουν για πολλά έτη, το πολύτιμο και ανεκτίμητο  έργο τους!

   Μαρία Λιάρου-Απόφοιτη 2021

 

Ονομάζομαι Ζαχαροπούλου Ουρανία, είμαι Ειδική Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη και στο Διαβητικό πόδι, από το Διαβητολογικό Ιατρείο της ΑΠΠΚ στο ΓΠΝ "Λαϊκό".  Τη φετινή χρονιά αποφοίτησα από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία» του ΕΚΠΑ με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Τεντολούρη Νικόλαο. Είμαι Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλίμου και συγχρόνως διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή της Καλλιθέας. Ο λόγος επιλογής του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος ήταν ο εμπλουτισμός των γνώσεών μου στο επιστημονικό αντικείμενο του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Παχυσαρκίας. Με τα εφόδια που αποκόμισα εκ του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος ενισχύθηκε η κλινική μου εμπειρία και οδήγησε στην καλύτερη δυνατή διαχείριση των ασθενών που εμφανίζουν ανάλογη συμπτωματολογία. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη συμμετοχή στο εν λόγω ΠΜΣ «Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία», το οποίο προωθεί και προσφέρει οργανωμένα τη στοχευμένη επιστημονική γνώση και πρακτική εμπειρία στους συμμετέχοντες φοιτητές. Κλείνοντας νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ολόψυχα τον υπεύθυνο καθηγητή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος κο Τεντολούρη Νικόλαο, όπως και  το σύνολο των διδασκόντων, του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού για την εμπειρία και τη γνώση που μας μετέδωσαν καθόλη τη διάρκεια των σπουδών μας.

Ουρανία Ζαχαροπούλου-Απόφοιτη 2021

 

Το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, «Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία», προσφέρει ευρεία και σε βάθος γνώση ενός μεγάλου γνωστικού αντικειμένου, απαραίτητου για κάθε Παθολόγο ιατρό πρωτίστως, και δευτερευόντως για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα στο χώρο της υγείας. Χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω παρουσιάσεις άρτιων επιστημόνων αλλά και μεταδοτικών δασκάλων. Ένα σημαντικό εργαλείο γνώσης για τη λοιπή ιατρική μας ζωή.

Παρασκευή Κοντραφούρη – Απόφοιτη 2021

 

Το πλέον απαραίτητο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλους τους επαγγελματίες υγείας με έντονο ενδιαφέρον για τα Mεταβολικά Nοσήματα. Άρτια οργανωμένο, τόσο στο εκπαιδευτικό(παρουσιάσεις, πρακτική άσκηση) όσο και στο τεχνικό(γραμματειακή υποστήριξη, ψηφιακές υπηρεσίες) μέρος. Συστήνω ανεπιφύλακτα τις σπουδές στο εν λόγω ΠΜΣ! 

Μοσχονάς Σπυρίδων- Γεράσιμος -Απόφοιτος 2021

 

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αποτέλεσε για μένα μια πολύτιμη εμπειρία. Εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών, με τις διαλέξεις να γίνονται από τους πιο άρτιους και καταξιωμένους ακαδημαϊκούς της Ελλάδας. Η εξειδίκευση των γνώσεων που απέκτησα ήταν καθοριστική για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Η οργάνωση ήταν καταπληκτική, με  όλο το επιστημονικό και γραμματειακό προσωπικό να ανταποκρίνονται άμεσα στα ζητήματά μας.

Μαρία Τζιαπούρα- Απόφοιτη 2021

 

Ονομάζομαι Χιώτη Αδαμαντία και είμαι Ιατρός Παθολ'ογος. Πρόσφατα αποφοίτησα από το ΠΜΣ «Σακχαρώδης Διαβήτης και παχυσαρκία» και νιώθω πραγματικά τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Πρόκειται για πλήρη κ άρτια ενασχόληση με το αντικείμενο του Σακχαρώδους Διαβήτη αλλά και των Μεταβολικών Νοσημάτων γενικότερα που αποτελούν μείζον πρόβλημα του γενικού πληθυσμού στις μέρες μας. Αποκόμισα μια πολύτιμη εμπειρία γνώσεων που αποτελούν ένα ιδιαίτερο κ πολύ χρήσιμο προσόν για μένα. Πιστεύω ότι αποτελεί έναν επιστημονικό θησαυρό με άμεση διασύνδεση και με τη κλινική πράξη κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για τον κλινικό ιατρό. Ευχαριστώ θερμά τον καθηγητή κ. Τεντολούρη, ως επικεφαλή του προγράμματος, αλλά και τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά και διδακτικά μέλη αυτού του πολύπλευρου και επιστημονικά πολύτιμου προγράμματος και το συνιστώ ανεπιφύλακτα ως ένα μοναδικό εργαλείο για τη βαθύτερη κατανόηση του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Χιώτη Αδαμαντία, Απόφοιτη 2022.

 

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών 'Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία' ήταν μία ευκαιρία για να μελετήσω καλύτερα το αντικείμενο του σακχαρώδη διαβήτη και να γνωρίσω εις βάθος το θέμα της παχυσαρκίας. Τα μαθήματα ήταν πολύ οργανωμένα με εξαιρετικούς καθηγητές και η γραμματεία του προγράμματος ήταν πάντα εξυπηρετική σε οποιοδήποτε πρόβλημα ανέκυπτε. Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφέρεται για το αντικείμενο του σακχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών καθώς θα του δοθεί η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το παραπάνω αντικείμενο τόσο σε θεωρητικό επίπεδο μέσω των μαθημάτων όσο και σε πρακτικό επίπεδο μέσω παρακολούθησης ασθενών σε αντίστοιχα ιατρεία.

Καρλάφτη Ευθυμία- Απόφοιτη 2022

 

Η συμμετοχή μου στο ΠΜΣ '' Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία '' αποτέλεσε μια ευκαιρία να εμβαθύνω στο πεδίο γνώσης του σακχαρώδη διαβήτη που έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον  αλλά και να εξοικειωθώ με γνώσεις γύρω από την παχυσαρκία το οποίο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με εξαίρετους διδάσκοντες οι οποίοι μας μετέδωσαν πληροφορίες, πολύτιμες για την μετέπειτα επαγγελματική πορεία μας. Προτείνω ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό σε όσους αναζητούν ένα άρτια οργανωμένο πρόγραμμα που να καλύπτει σε βάθος την κατανόηση του σακχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας.

Κοντογεώργου Δήμητρα- Απόφοιτη 2022

Ως πτυχιούχος αυτού του εξαιρετικού ΠΜΣ, θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω θερμά τους καθηγητές Ν. Τεντολούρη, Α. Κόκκινο, αλλά και την υπόλοιπη επιστημονική ομάδα, για την μοναδική ευκαιρία που μου έδωσαν να συμμετάσχω σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον Πρόγραμμα, αλλά και να το ολοκληρώσω επιτυχώς. Οι διδάσκοντες ήταν εξαιρετικοί και οι επιπρόσθετες γνώσεις που αποκομίσαμε ήταν θεμελιώδους σημασίας για την διαχείριση ενός διαβητικού ασθενούς. Επιπλέον, η συνολική οργάνωση ήταν άψογη, από όλες τις απόψεις (Θεωρητικές γνώσεις, Εξεταστικό σύστημα και αξιολόγηση, Πρακτική άσκηση). Συγχαρητήρια για την επιτυχημένη πρωτοβουλία!

Με εκτίμηση,

Βλάρα Δήμητρα- Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc - Απόφοιτη 2018

 

Ονομάζομαι Φελέκης Θεόδωρος και είμαι Ιδιώτης Παθολόγος-Διαβητολόγος στην πόλη της Έδεσσας. Αποφοίτησα από το  ΠΜΣ "Σακχαρώδης Διαβήτης & Παχυσαρκία" το 2021 και αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ σε κάποια πράγματα.

Δεν πρόκειται  για ένα απλό μεταπτυχιακό πρόγραμμα, αλλά ουσιαστικά για ένα ΄΄Μεγάλο Σχολείο΄΄ , ένα όμορφο, διετές, ταξίδι γνώσεων. Ξεκινώντας από το κύτταρο, την ενδομήτριο ζωή και καταλήγοντας στο βαθύ γήρας, αναλύονται επιστημονικά, διεξοδικά και μεθοδικά, όλες οι περιπτώσεις που αφορούν τη διαχείριση και ορθή αντιμετώπιση τόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη, όσο και της Παχυσαρκίας και των συννοσηροτήτων  των ασθενών μας. Η μεταλαμπάδευση των γνώσεων αυτών στην κλινική πράξη, έχει προσδώσει άλλη επιστημονική άνεση στο έργο μου και άλλο κύρος στο Ιατρείο μου , γεγονός που αντικατοπτρίζεται στη ικανοποίηση των ασθενών μου. 

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ από καρδιάς, στον Καθηγητή Παθολογίας -Σακχαρώδη Διαβήτη, της Α΄Προπ. Παθολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ  και Διευθυντή Σπουδών  του  ΠΜΣ "Σακχαρώδης Διαβήτης & Παχυσαρκία" κ. Τεντολούρη Νικόλαο για την ευκαιρία μάθησης και δεύτερης φοιτητικής ζωής που μου προσέφερε και μέσω του ιδίου, τις ευχαριστίες μου σε όλους τους διδάσκοντες Έλληνες και ξένους επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό, ότι ακόμα και μετά το πέρας των σπουδών , τους αισθανόμαστε ανθρώπινα και επιστημονικά δίπλα μας , έτοιμους να μας συμβουλέψουν σε ότι χρειαστούμε.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω και την γραμματεία του ΠΜΣ, την κ. Μαχειμάρη Γιούλα, και την κ. Κοντογιαννάτου Αγαθή που συνεχίζει, για την αμέριστη βοήθεια τους σε όλα τα διαδικαστικά ζητήματα κατά τη διάρκεια  του προγράμματος.

Υ.Γ. Αν δεν το είχα κάνει, ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ . Τα πιο όμορφα και εκπαιδευτικά, αμέτρητες φορές, 1040 χλμ ( Έδεσσα-Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών- Έδεσσα )  2019-2021.

Φελέκης Θεόδωρος- Απόφοιτος 2021

 

Σας ευχαριστώ θερμά για την αμέριστη και άψογη συνεργασία σας καθ' όλη τη διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος. Οι γνώσεις και τα κίνητρα που αποκόμισα όλο αυτό το διάστημα με έκαναν να αφοσιωθώ περισσότερο στο αντικείμενο του σακχαρώδους διαβήτη και της παχυσαρκίας, να το εξελίξω και να το αναβαθμίσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα των ασθενών μου και της ερευνητικής μου σταδιοδρομίας.

Με εκτίμηση,

Γεωργακάκου Ροζαλία- Απόφοιτη 2023

 

Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα που αναπόφευκτα αποτελεί πρόκληση για όποιον το επιλέξει, καθώς, οι ακαδημαϊκές γνώσεις που προσφέρει στους φοιτητές είναι υψηλού επιπέδου. Το θέμα που πραγματεύεται το μεταπτυχιακό αναλύεται σε βάθος, με αποτέλεσμα ο κάθε επιστήμονας υγείας φοιτητής που συμμετέχει να έχει την ευκαιρία να εντρυφήσει σε τομείς που τον απασχολούν, ενώ, ταυτόχρονα μπορεί να αποκτήσει και σφαιρικές γνώσεις που αφορούν το Σακχαρώδη Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Η οργάνωση, ο σχεδιασμός, η συνέπεια, ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων και η προσέγγιση των φοιτητών από τους διδάσκοντες, είναι μερικές από τις πολλές ευχάριστες αναμνήσεις που έχω να θυμάμαι ούσα πλέον απόφοιτος του συγκεκριμένου προγράμματος. Και επειδή η προσπάθεια καλό είναι να ανταμείβεται μπορώ να πω με σιγουριά πως ήδη βλέπω τα πρώτα δείγματα συμβολής του μεταπτυχιακού στην επαγγελματική μου πορεία.

Άννα Μωυσίδη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος- Απόφοιτη 2023